Startpagina  Organisatie  Rond Kaaijk en Delft  Raadhuis  Contact
   
 Actueel
 Agenda
 Trouwen?
 Genealogie
 Monumenten
 Links

Gaan jullie trouwen? Van harte gefeliciteerd!!

De raadszaal van het voormalig raadhuis van Assendelft is dé ultieme plek om elkaar het ja-woord te geven of om jullie partnerschap te bezegelen. Midden in het hart van het Zaanse Assendelft staat het prachtige oude raadhuis, een historisch pand met allure in al haar bescheidenheid.   

Het Raadhuis Assendelft kent veel historische verhalen, het diende onder andere als Regthuys en gemeentehuis. Nu dient het onder andere als decor van huwelijksvoltrekkingen en is het Historisch Genootschap Assendelft er gevestigd waardoor het pand behouden kan blijven. 

Het huidige gebouw werd in 1898 in gebruik genomen ter vervanging van het oude ‘Regthuys’ uit 1619 waar het recht van de Heerlijkheid Assendelft werd uitgesproken. Het raadhuis heeft de unieke sfeer en elementen uit die tijd behouden. De prachtige kleuren, de unieke wapenschilden en de ornamenten zorgen voor een prachtig karakter. In de raadzaal is de authentieke en warme sfeer behouden die er voor zorgt dat er een intieme en knusse sfeer is. De voltrekking vindt plaats aan de originele oude raadstafel en zetels voor de originele schouw. 

Door te trouwen in het historisch raadhuis wordt jullie huwelijk onderdeel van de geschiedenis van het unieke pand en draag je een steentje bij aan het behoud ervan. Zo blijft de geschiedenis ook voor de toekomst bewaard. 

Maak een afspraak voor een rondleiding en om de mogelijkheden in te bespreken. Samen met jullie maken wij een onvergetelijke en unieke herinnering van een van de mooiste dagen uit jullie leven. 

trouwen@raadhuisassendelft.com

Capaciteit     : 70 personen 

Parkeren        : trouwauto voor het Raadhuis, gratis parkeren in de naastgelegen Kerkbuurt 

Trouwcommissie Historisch Genootschap Assendelft
Karina Scheirlinck

Naast huwelijken is het raadhuis ook beschikbaar voor exposities, kleine vergaderingen of koffietafels. Neem contact op met ons voor meer informatie en mogelijkheden. 

#trouwen #trouwlocatie #huwelijk #geregistreerdpartnerschap #raadhuis #uniekelocatie