Startpagina  Organisatie  Rond Kaaijk en Delft  Raadhuis  Contact
>
   
 Actueel
 Agenda
 Trouwen?
 Genealogie
 Monumenten
 Links

Sinterklaashuis Assendelft schrijft langste verlanglijstje van Noord-Holland

Het lintdorp Assendelft heeft de langste Dorpsstraat van Nederland. En als je daar woont, kan het natuurlijk niet anders dan dat daar het langste Sinterklaasverlanglijstje van Noord-Holland is gemaakt.

De Dorpsstraat is 7,2 kilometer lang en loopt van het Noordzeekanaal tot Krommenie. Maar zo meet je een Sintverlanglijst natuurlijk niet, die meet je met Pieten en Sint. En na deze ingewikkelde meetconstructie is onomstotelijk vast komen te staan dat de kinderen in het Sinterklaashuis van Assendelft een verlanglijst hebben gemaakt die maar liefst acht Pieten en EEN Sinterklaas lang is: een record dus! Terecht een hartelijke felicitatie aan alle kinderen die daaraan meegewerkt hebben en natuurlijk aan de inpakpieten die de kinderen aanspoorden.Sinterklaas is er natuurlijk super trots op en heeft dagenlang de tekeningen, wensen, krabbels, en groetjes bekeken en bestudeerd. Nu maar hopen dat het niet ten koste van zijn dagrust is gegaan want een oververmoeide Sinterklaas die in de nacht op pad moet om pakketjes te bezorgen, kan natuurlijk vreselijke gevolgen hebben. De oppaspieten hebben beloofd dat ze Sint heel goed in de gaten houden en hem zo nodig voor een tukkie in zijn bed duwen. Dus vrees niet het, komt goed op 5 december.

Ook de Pietentoekomst kunnen we zonnig tegemoet zien. Een van de vele kinderen die het Sinterklaashuis bezocht en aangaf heel graag Piet te willen worden, weet hoe hij dat moet aanpakken en waar hij moet solliciteren. Bedankt sollicitatiepiet. 

Wat was het een succes in ons SinterklaasRaadhuis. De plannen voor volgend jaar worden alweer gesmeed. Maar eerst wensen we jong en oud een hele fijne Sinterkaasavond toe.


Dit..kan alleen maar in ons fantastische Assendelft.
Van de abseilpieten leren de juniorpieten hoe ze veilig van de daken kunnen komen.
Twee fantastische, drukbezochte dagen in het SinterklaasRaadhuis.